Föredrag om SACCIs väskor och bärsystem

fredag 17 maj 2024 12:00-13:00, House of Blues, Borganäsvägen 28, 78433 Borlänge, Sverige
Talare:

Julia Haglöf  (VD SACCI AB)

Organisatörer:
  • Börje Hagström

VD Julia Haglöf, om SACCI AB

Dagens föredrag handlade om företaget SACCI AB (ursprung Haglöfs) och om hur systrarna Julia och Felicia Haglöfs blev ägare till företaget samt hur framgångsrikt det nu är.
Per Dahlqvist, är styrelseordförande i företaget och han presenterade Julia samt intervjuade henne om företaget och dess historia. Per är medlem i vår Rotaryklubb.

Inledningsvis visades en intressant video som beskrev företagets historia från start till idag. Företaget Haglöfs bildades redan 1914 av Wiktor Haglöf.
Idag är det hans barnbarnsbarn, systrarna Julia och Felicia Haglöf som äger SACCI AB. 2021 blev Julia dess VD.

SACCI verksamhet idag består av två divisioner. Sacci Pro har inriktningen på bärutrustning för professionell användning medan Sacci Partner fokuserar på den privata marknaden.
Det var tufft för två unga kvinnor från starten men med den egna drivkraften och stora intresset startades det nya upp och blev vad det för närvarande är idag. Dock behövdes det att den gamla ledningsgruppen och VD fick bytas ut för att gå vidare.
Målsättningen är att bli världsledande inom sitt gebit.
Julia är en visionär, är orädd och lever till 100% för företaget. Omsättningen har kraftigt ökat och är idag imponerande 154 miljoner. Tillväxtplan fram till 2030 är redan klar och utarbetad.
Julia utsågs till Sveriges främsta kvinnliga entreprenör 2023 av Ernst o Young. Denna fina och eftertraktade utmärkelse fick hon i Blå hallen i Stockholm.
Julia blev, som 27 åring, VD i samband med att systrarna köpte företaget. Julia vill som VD verka för en prestigelös kultur i företaget, arbeta i en sk ”platt organisation”, vill anställa och ha engagerande personer samt att alla har ett positivt tänk. Detta ger glädje i företaget och dessutom många positiva andra effekter för utveckling och nytänkande.
Redan den 20 maj i år börjar en ny epok i företaget. Då tas första spadtaget till byggande av den egen fastigheten, som blir ca 3000m2. Bygget planeras bli klart innan årsskifte.
En mycket stor framtidstro och vilja att driva företaget visade Julia med sitt föredrag.
Vi önskar lycka till!
Stort tack för ett mycket givande och intressant föredrag.
Vi kommer gärna på ett studiebesök när ni flyttat in.

Veckobrevskrivare, Lars-Göran Lundgren